Camping Medeltidsveckan

Bo och lev i medeltida idyll och modern camping i naturskönt område med hela Medeltidsveckan inom promenadavstånd. Medeltidsband för hela veckan ingår!

Boka camping + medeltidsband

Välkommen till Medeltidsveckans festivalcamping. Här är det ljudligt och ljuvligt på morgonen och kvällen. Lugnet infaller mitt på dagen när solen står som högst. Här finns 30 000 kvadratmeter att dela på, med goda avstånd och möjligheter att laga mat över öppen eld (under förutsättning att det inte råder eldningsförbud).

Med en stadsnära men avskärmad miljö och gemytliga lägerplatser finns alla förutsättningar för en riktigt trevlig vistelse och god chans att träffa nya som gamla vänner.

Belägen på Galgberget i norra om Visby finns både Medeltidsveckans moderna och medeltida del av campingen. Du betalar ett fast pris per person, vilket gör att det är lika enkelt att bo själv i enmanstält som i grupp med exempelvis militärtält eller medeltidspaviljong.

I campingbiljetten ingår även Medeltidsbandet! Som campinggäst har du alltså tillgång till Medeltidsöarna runt om i staden under hela Medeltidsveckan på Gotland (4-11 augusti 2024).

Priset på camping och pass för barn för 2024 är inte satt än.

E-POST: camping@medeltidsveckan.se
TELEFON: 0498- 29 10 70

 

BRA ATT VETA

Reception och nattvakter
Medeltidsveckan har ett starkt fokus på trygghet. Receptionen är extraöppet den 6-8 augusti för att passa ankommande färjor, övriga dagar 08.00-12.00 och 16:00-20.00. Vi reserverar oss för nödvändiga ändringar i receptionstiden.

Incheckning
Incheckning kan ske från fredag den 2/8 kl 12.00 och sista gästen kan vinkas av natten mot måndagen den 12/8

Hitta hit
Intill Galgbergets utkiksplats finns en grusväg norrut som är entré till den moderna och den medeltida campingen. Se karta här.

Åldersgräns
Du måste vara 16 år fyllda samt ha skriftligt intyg från målsman om du är under 18 år och reser själv eller i grupp utan målsman närvarande.

  • Barn och ungdom gäller upp till 3-15 år
  • Vuxen gäller 16 år och äldre
  • Barn under 3 år vistas gratis

Medeltida- eller modernt tält
Vi uppmuntrar alla att bo medeltida – den härligaste upplevelsen under Medeltidsveckan! För att bo i den medeltida sektionen gäller någon form av medeltida eller tydligt medeltidsinspirerat tält. Känner du dig osäker på vilken del du vill bo i och hur ditt tält passar så kan du känna dig för på plats. Båda sektionerna ligger bredvid varandra och du har tillgång att röra dig fritt i området så möjligheten att träffa nya vänner och inspireras är enorm. Obs Endast medeltidsklädda personer i medeltida delen – låna en mantel av en vän vid behov. Tänk på att Medeltidsveckan handlar om att inspirera och uppmuntra – inte kritisera!  

Tältstorlek och soltak
Priset per person gäller oavsett hur många ni bor i tältet (varje person ska ha egen campingbiljett). Så länge det finns plats och du inte stänger brandgator eller hindrar framkomlighet är det okej med skärmtak/partytält i anslutning till ditt sovtält. Detta medför ingen extra kostnad.

Husbil/husvagn
Tyvärr kan vi inte ta emot husbilar, husvagnar eller campingbussar/vans et cetera på campingen eller på parkeringen.

Faciliteter
På området finns enklare faciliteter med toaletter, återvinningsstation samt reception, öppettider enligt ovan. Duschar är belägna i rackethallen som ligger en kort promenad från själva campingen, detta för att kunna erbjuda en bra standard på duschar. Promenaden tar mindre än 10 minuter från campingens reception. Det är ej möjligt att dra fram el till enskilda tält.

Marken/underlaget
På den moderna sektionen är det ängsmark. På sektionen för medeltidstält så har det för ett par år sedan gjorts en markberedning. Det innebär att det i år kan finnas ytor som är jordiga, ta gärna med något att täcka golvet i tältet med för att skydda mot damm och jord.

Parkering
Parkering finns men inte alltid i direkt anslutning till området. Fordonet kan ej parkeras i anslutning till tält.

Husdjur
Du får medföra husdjur till campingen, men tänk på att du alltid är ansvarig för ditt djur. Nolltolerans mot aggressivt beteende från husdjur gäller och du kan bli avhyst omgående vid överträdelse.

Villkor och ordning
Medeltidsveckan har en nolltolerans emot våld eller övergrepp och detta leder till direkt avhysning från området utan föregående varning. I förekommande fall kontaktas myndighet och polis. Området har alltid en ansvarig person på plats även när receptionen är stängd. Detta är en festivalcamping och det förekommer ljud från fester på kvällar och nätter, samt ljud från morgonpigga på morgonen. Din trygghet är vårt fokus – hjälp oss att hålla en trevlig och vänlig atmosfär genom att bemöta varandra med värdighet, vänlighet och jämlikhet. Upplever du något som inte känns bra – tveka inte att ta kontakt med oss. Vi finns på plats för din skull.

Eldning
Beroende på vad som gäller för generellt eldningstillstånd under aktuellt datum. Det är utomordentligt viktigt att du respekterar dessa villkor då markerna ofta är mycket torra i augusti. För matlagning i anslutning till tält rekommenderar vi spritkök. Tänk på att även här iaktta försiktighet.

AVBOKNING
Vid avbokning utgår debitering enligt följande:

  • Vid avbokning med anledning av covid-19-symptom innan ankomst, kontakta oss för full återbetalning, minus 20% administrationsavgift.
  • Avbokning senast 28 dagar före ankomst: full återbetalning av bokningens pris, minus 20% administrationsavgift.
  • Avbokning senast 11 dagar före ankomst: återbetalning av halva bokningens pris (50%).
  • Avbokning inom 10 dagar före ankomst: ingen återbetalning görs.
  • Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, faktura- samt bokningsavgift återbetalas ej.
Boka camping + medeltidsband
Medeltidsveckan på Gotland