Lär känna oss på kansliet

Välkommen, här inne på kansliet (ett packhus från 1200-talet) sitter vi och jobbar året om, för det mesta.
Men vilka är vi egentligen? Och vad pysslar vi med?

Medeltidsveckans kansli 2024
(+ Cathis, Frida och Lisa)

Kontakt: 0498-29 10 70
info@medeltidsveckan.se

Frågor om volontärer och bemanning: volontär@medeltidsveckan.se

Niklas Wass

Producent
Kontakt:
niklas.wass@medeltidsveckan.se

Simone Duvander

Producent och kommunikatör
070 758 1362
Kontakt: simone.duvander@medeltidsveckan.se

Jag har inte missat en enda medeltidsvecka sedan 1990. Strax innan jag började med lajvande och deltagarkultur. Jag är utbildad kulturprojektledare, grafisk formgivare och har arbetat som teaterproducent. 2008 ställde jag ut fotoutställningen Medeltidsveckan i bild på Kapitelhusgården och året därpå Trixiga bilder om Gycklargruppen Trix. Jag är en inbiten ”Söderböna” från Stockholm som älskar Gotland och har besökt alla 100 kyrkor på Öjn. Förutom på kansliet hänger jag gärna i Lännakiosken.

Lisa Enochson

Programansvarig, med extra fokus på artisteri och kulturellt innehåll

Kontakt: 070 758 1364
lisa.enochson@medeltidsveckan.se

Gotland och Västergarn är mitt andra hem. Det är där jag spenderat alla mina drömmiga somrar: fiskat i ån, ridit barbacka sena kvällar, sand i håret, lammgrillningar och grannfester.

Min medeltid började i tidiga år. De första egna minnena är picknick i Almedalen med släkten, myllrande marknad på Strandgatan och en skräckinjagande Valdemar Atterdag under brandskattningen.  När jag var 13 fick jag min mammas bruna sammetsgardiner, och sydde min första klänning – på den vägen är det.

Nu har jag möjligheten att som ”ny på jobbet” (2023), stärka upp kansliet med min kompetens kring projektledning, artisteri & event. Jag vill skapa bra bryggor mellan alla medskapare så vi alla kan få den där magiska medeltiden v 32.

Anna Malmqvist

Producent, Marknadsansvarig

Kontakt:
anna.malmqvist@medeltidsveckan.se

Jag är uppvuxen i Järfälla, och efter studier på KTH jobbade jag som IT-konsult i Stockholm men trivdes varken med storstadslivet eller stillasittande kontorsarbete. Jag ville ut på landet, men vart tar man vägen? Visby och Gotland låg mig varmt om hjärtat på grund av de årliga besöken på Medeltidsveckan sedan 1994 så… Varför fundera i onödan? För 15 år sedan sa jag upp mig, köpte en gård och flyttade utan någon egentlig plan. Jag bor i Gammelgarn med tre hästar och en katt, och är väldigt glad att numera få jobba med det som ju är orsaken till att jag flyttade hit.

Isabelle MacKenzie


Community Manager och Kommunikatör
Kontakt: isabelle.mackenzie@medeltidsveckan.se

Jag var på medeltidsveckan första gången som litet barn och har besökt veckan många många gånger sedan dess, genom många olika skeden i livet. Jag gör lite allt möjligt inom kommunikation, radio- film- och bildproduktioner. Medeltiden ligger mig varmt om hjärtat och det är en ära att få bo, leva och arbeta på Gotland med det jag brinner för mest.

Mer om mig och vad jag gör:

Portfolio

Jag driver även en medeltidsinspirerad profil på sociala medier som heter @mymblebee

@Mymblebee


Eric Hejdström

Bygg- och Förrådsansvarig

Jag är Gotlänning med stort hantverksintresse. Var på min första Medeltidsvecka redan på 80-talet. Har ett förflutet inom byggnadsvård och håller helst till i verkstan och bygger både stort och smått. Tidigare har jag bland annat jobbat som rekvisitassistent, guide på en vikingaby och inom hotell och restaurangbranschen. På fritiden skjuter jag gärna med svartkrut och fäktas. Bland annat…

Kontakt: eric.hejdstrom@medeltidsveckan.se

Yvonne Eriksson
Dräkt- och inköpsansvarig
Kontakt: yvonne.eriksson@medeltidsveckan.se

Jag är en importerad Nyköpingstös som jobbar hårt på att bli gotlänning. Passande nog är jag väldigt förtjust i gammalt: film, kläder, berättelser, musik… Så vad bättre än att jobba med historia? Mitt första år på Medeltidsveckan var 2010 (så jag missade Clematis med en hårsmån!), jag var nyinflyttad och det var en helt ny värld som öppnade sig. Stämningen var magisk. Alla var kompisar. Festerna var eviga. Och kärleken total. Jag önskar att alla människor någon gång fick uppleva den gemenskap som präglar Medeltidsveckan, då skulle världen vara en snällare plats. 

Frida Eklind Schultz

Administratör

Kontakt: 0707-581366
frida.eklind-schultz@medeltidsveckan.se

Jag halkade in på medeltidsveckan 2017 när min kompis Cathis hade ansvar för bemanningen av information och biljettförsäljning. Hon hade en lucka första söndagen vilket vi ju alla vet är en mardröm. Så jag åkte över från Uppsala för att jobba första söndagen och sen åkte jag tillbaka på natten för att vara på mitt vanliga jobb kl 7 på måndagen. Jag fastnade direkt för medeltidsveckan och jobbade hela veckan 2018 och sen har det rullat och har ni blivit en heltidstjänst året runt. 

Thomas Mertz
CTO, IT

Thomas är vår inhemska tekniska schweiziska armékniv. Han sköter vår IT, bygger vår hemsida, hanterar vår digitala infrastruktur och skakar om notariemunken när han får slut på bläck; för att bara nämna några av hans många ansvarsområden.

Han är också vår danska import, som representerar de barbariska horderna från 1361. Fast nu för tiden anfaller den horden oss mest med dåliga skämt och luriga gliringar.

 

 

 

Christopher Sandberg
VD
Kontakt: 0498-29 10 70
christopher.sandberg@medeltidsveckan.se
Jag har deltagit i Medeltidsveckan som besökare sen ’92 och medverkade i flera år bland annat med en öppen scen på marknadsområdet. Min passion är deltagande och medskapande kultur som berättar och fängslar. Jag är manusförfattare och producent utbildad i filmvetenskap och internationella relationer, och har varit kursansvarig lärare på Stockholms Dramatiska Högskola. Jag har skapat flera internationella produktioner inom teve, evenemang och spel, med två internationella Emmy i bagaget. Bland annat på Dramaten (Stockholm), John F. Kennedy Center for the Performing Arts (Washington DC), NewYorkComicCon (NYC), CCP Games Fanfest (Reykjavík) och Galaxy’s Edge med Walt Disney Imagineering (LA). Jag har skapat en rikstäckande digital tevekanal med TV4 och flera studios inom berättande och upplevelser. Jag har suttit i riksstyrelsen för Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund och var med och arrangerade bland annat 1994 lajvet Trenne Byar. Jag är med i återskapandeföreningar för 1800-tal och 1500-tal och har börjat så smått lära mig 1300-talet. Annars skriver jag just nu på lediga stunder en teveserie om 500-talet f.Kr. och den feniciska kulturen, när jag inte är med Anna, barnen och alla kaniner, hamstrar, hunden och katten.

-->
Medeltidsveckan på Gotland