Lär känna oss på kansliet

Välkommen, här inne på kansliet (ett packhus från 1200-talet) sitter vi och jobbar året om, för det mesta.
Men vilka är vi egentligen? Och vad pysslar vi med?

Christopher Sandberg
VD
Kontakt: 0498-291070
christopher.sandberg@medeltidsveckan.se
Jag har deltagit i Medeltidsveckan som besökare sen ’92 och medverkade i flera år bland annat med en öppen scen på marknadsområdet. Min passion är deltagande och medskapande kultur som berättar och fängslar. Jag är manusförfattare och producent utbildad i filmvetenskap och internationella relationer, och har varit kursansvarig lärare på Stockholms Dramatiska Högskola. Jag har skapat flera internationella produktioner inom teve, evenemang och spel, med två internationella Emmy i bagaget. Bland annat på Dramaten (Stockholm), John F. Kennedy Center for the Performing Arts (Washington DC), NewYorkComicCon (NYC), CCP Games Fanfest (Reykjavík) och Galaxy’s Edge med Walt Disney Imagineering (LA). Jag har skapat en rikstäckande digital tevekanal med TV4 och flera studios inom berättande och upplevelser. Jag har suttit i riksstyrelsen för Sveriges Roll- och Konfliktspelsförbund och var med och arrangerade bland annat 1994 lajvet Trenne Byar. Jag är med i återskapandeföreningar för 1800-tal och 1500-tal och har börjat så smått lära mig 1300-talet. Annars skriver jag just nu på lediga stunder en teveserie om 500-talet f.Kr. och den feniciska kulturen, när jag inte är med Anna, barnen och alla kaniner, hamstrar, hunden och katten.

Foto John-Paul Bichard

 

 

Simone Duvander

Producent och kommunikatör
070 758 1362
Kontakt: simone.duvander@medeltidsveckan.se

Jag har inte missat en enda medeltidsvecka sedan 1990. Strax innan jag började med lajvande och deltagarkultur. Jag är utbildad kulturprojektledare, grafisk formgivare och har arbetat som teaterproducent. 2008 ställde jag ut fotoutställningen Medeltidsveckan i bild på Kapitelhusgården och året därpå Trixiga bilder om Gycklargruppen Trix. Jag är en inbiten “Söderböna” från Stockholm som älskar Gotland och har besökt alla 100 kyrkor på Öjn. Förutom på kansliet hänger jag gärna i Lännakiosken.

Cathis Undsjö

Bemanningsansvarig, artistansvarig och vår alldeles egna “gummianka”

Kontakt:
0707581364
cathis.undsjo@medeltidsveckan.se

Jag tror att året var 2005 när jag satt på familjens hyrda torp och febrilt sydde dräkt (med otroligt tveksam historisk korrekthet) inför MTV första gången.. Berätta det inte för någon, men det är fortfarande den särk jag använder mest! Nu för tiden är jag bättre på att lägga tyg på mogning, och sämre på att sätta saxen i det. En dag ska det bli ändring!

Jag halkade in som anställd på ett bananskal 2017 och har sen dess gjort allt möjligt, men det som är min hjärtefråga är att skapa förutsättningar för alla fantastiskt engagerade volontärer, kanslister och andra idogt arbetande att ha roligt när alla vi tillsammans – besökare, medskapare och medarbetare – bygger världens bästa medeltid!

 

Frida Eklind Schultz

Administratör
(Mammaledig)

Isabelle MacKenzie
Community Manager och Kommunikatör
Kontakt: isabelle.mackenzie@medeltidsveckan.se

Jag var på medeltidsveckan första gången som litet barn och har besökt veckan många många gånger sedan dess, genom många olika skeden i livet. Jag gör lite allt möjligt inom kommunikation, radio- film- och bildproduktioner. Medeltiden ligger mig varmt om hjärtat och det är en ära att få bo, leva och arbeta på Gotland med det jag brinner för mest.

John Friederich

Producent

Kontakt:
john.friederich@medeltidsveckan.se

 

Yvonne Eriksson
Dräkt- och inköpsansvarig

Kontakt: yvonne.eriksson@medeltidsveckan.se

Jag är en importerad Nyköpingstös som jobbar hårt på att bli gotlänning. Passande nog är jag väldigt förtjust i gammalt: film, kläder, berättelser, musik… Så vad bättre än att jobba med historia? Mitt första år på Medeltidsveckan var 2010 (så jag missade Clematis med en hårsmån!), jag var nyinflyttad och det var en helt ny värld som öppnade sig. Stämningen var magisk. Alla var kompisar. Festerna var eviga. Och kärleken total. Jag önskar att alla människor någon gång fick uppleva den gemenskap som präglar Medeltidsveckan, då skulle världen vara en snällare plats. 

Thomas Mertz
CTO, IT

Thomas är vår inhemska tekniska schweiziska armékniv. Han sköter vår IT, bygger vår hemsida, hanterar vår digitala infrastruktur och skakar om notariemunken när han får slut på bläck; för att bara nämna några av hans många ansvarsområden.

Han är också vår danska import, som representerar de barbariska horderna från 1361. Fast nu för tiden anfaller den horden oss mest med dåliga skämt och luriga gliringar.

 

 

 

 

 

-->
Medeltidsveckan på Gotland