Tornerspel hela sommaren!

Välkomna till TORNERSPELEN på Strandgärdet i Visby (vid lasarettet). PREMIÄR 4 juli! Här samsas skickliga ryttare och modiga hästar, här möter vi vassa bågskyttar och får en äkta sportupplevelse av medeltida slag. Hör dundrande hovar, vinande pilar, publikens vrål, och njut tillsammans med segrarna!

Biljetter till Tornerspelen

I år är allt som vanligt men ändå lite annorlunda. Vi firar Medeltidsveckans 40:e år och riddare, bågskyttar och hästar har varit en viktig pelare sedan start. Tornerspelet anno 2023 består både av nya tävlingsmoment och lite flirt med det som varit.

Välkomna till Medeltidsveckans tornerspel med Gutars Bågskyttar och Torneamentum. Tornerspel är fart och tävling, lite skrämmande och mycket underhållande! Det är vackra hästar med modiga riddare, lata väpnare och en högljudd härold och sist men inte minst: Skickliga bågskyttar som gör allt för att roa dig. 

Årets tornerspel blandar välkända grenar med nya inslag som stafettgrenar med riddare och bågskyttar. Nyhet som aldrig har visats på tornerspel, armborstskytte!

Ta med familjen och vännerna på ett fantastiskt äventyr på Strandgärdets Medeltidsarena (vid lasarettet, precis utanför ringmuren i norr), med solnedgång och ringmur till närmsta grannar!

foto: Isabelle MacKenzie och Therese Hübner

Handlingen i årets tornerspel i Visby är inspirerad av medeltiden och Medeltidsveckans historia. Tornerspelen genomförs i samarbete med Gutars Bågskyttar och Torneamentum.

Biljetter till Tornerspelen
Medeltidsveckans VIsbykarta

Tornerspelen sker på Medeltidsarenan, kartnål 1 i kartan!

Medeltidsveckan på Gotland