Tornerspel hela sommaren!

Välkomna till TORNERSPELEN på Strandgärdet i Visby (vid lasarettet). Här samsas skickliga ryttare och modiga hästar, här möter vi vassa bågskyttar och får en äkta sportupplevelse av medeltida slag. Hör dundrande hovar, vinande pilar, publikens vrål, och njut tillsammans med segrarna!

KÖP TORNERSPELSBILJETTER

Tornerspelet anno 2024 består både av nya tävlingsmoment, bågskyttar och givetvis hästar. Premiär 2 juli! 2023 firade Medeltidsveckans 40:e år och riddare, bågskyttar och hästar har varit en viktig pelare sedan start.

Medeltidsveckans tornerspel med Gutars Bågskyttar och Torneamentum är fart och tävling, lite skrämmande och mycket underhållande! Vackra hästar med modiga riddare, lata väpnare och en högljudd härold och sist men inte minst: Skickliga bågskyttar som gör allt för att roa dig. 

Tornerspelen passar familjen och vännerna på som vill ha ett fantastiskt äventyr på Strandgärdets Medeltidsarena (vid lasarettet, precis utanför ringmuren i norr), med solnedgång och ringmur som närmsta grannar!

foto: Isabelle MacKenzie och Therese Hübner

Handlingen i årets tornerspel i Visby är inspirerad av medeltiden och Medeltidsveckans historia. Tornerspelen genomförs i samarbete med Gutars Bågskyttar och Torneamentum.

Medeltidsveckan på Gotland