Hur går jag gratis om jag har medeltidsdräkt?

Medeltidsveckan är till för alla, oavsett om du klär upp dig historiskt eller kommer som du är till vardags!

Medeltidsbandet är gratis för alla barn upp till 6 år. Varje år ger stiftelsen även ut tusentals gratis band till föreningar, ungdomsgårdar, medverkande, och särskilt utsatta grupper så som flyktingar och exv Familj till Familj.

Om du är medeltidsintresserad, så kan vi tipsa om att gå med i någon av alla de historiska föreningar som medverkar varje år! Varje förening har sitt eget fokus (exempelvis en särskild epok, matlagning eller bågskytte). Medeltidsveckan ger medverkande föreningar gratis festivalband att fördela till de medlemmar i föreningen som klär sig historiskt och hjälper till och ordnar uppvisningsläger och aktiviteter under Medeltidsveckan.

Vill du verkligen komma bakom kulisserna och har medeltidskläder så kan vi varmt rekommendera att delta som volontär. Det är en fantastisk gemenskap. Då får du förutom  festivalband även mat, fritt boende på vår camping och årets volontärgåva.

Många väljer att klä upp sig historiskt och särskilt 1300-talet som Medeltidsveckan återskapar varje år är populärt. En och annan alv, pirat, viking och femtonhundratalare kan ses också. 🙂 Dessutom finns dräkter att köpa på marknaderna. Att vara uppklädd och en del av idyllen är verkligen extra härligt.

Notera att du kan nekas inträde om din klädsel i sig utgör brott, eller i övrigt är direkt olämplig och bryter mot Medeltidsveckans värdegrund. Svensk lag gäller, så som exempelvis knivlagen, Yttrandefrihetslagen eller lagen om förargelseväckande beteende. Tryck och mönster på kläder med hatsymboler, hets mot folkgrupp, rasism och liknande får inte förekomma.

Medeltidsveckan kommer aldrig bedöma historiciteten eller kvalitén i en besökares dräkt för att få komma in! Alla är lika välkomna, i dinosaurie T-shirt såväl som handsydd mantel!

Medeltidsveckan på Gotland