Vad är Medeltidsbandet, Medeltidsveckans festivalband?

Medeltidsbandet är ditt personliga festivalband. Det ger fri tillgång till alla våra områden, marknader, uppvisningsläger,  de medeltida krogar som vi samarbetar med, och över hundra gratis programpunkter. Dessutom får du rabatt på Gotlands museum och massa annat.

Giltigt festivalband krävs för att boka platsbiljett till programmet till allt från tornerspel, kurser, eldshower med mera.

Medeltidsbandet förköper du online via medeltidsveckan.se eller på Nortic. Det går också bra att köpa det i vårt Visitor Center och på Turistbyrån. Du växlar in ditt digitala kvitto mot ett personligt armband på plats under festivalen. Det går att lösa halvvecka och dagband för dig som inte planerar att besöka hela veckan.

Festivalbandet möjliggör att Stiftelsen Medeltidsveckan på Gotland kan genomföra Sveriges största historiska festival. Medeltidsveckan är en icke vinstdrivande forskningsstiftelse i folkbildningssyfte. Ingen utdelning sker och allt eventuellt plusresutat återinvesteras i verksamheten. Intäkterna går oavkortat till allt från hyra av toaletter, städning och sophantering i alla miljöer, park- och ruinhyra, publikvärdar, arbetsledning av flera hundra volontärer, scenteknik med mera.

Medeltidsveckan på Gotland