Marknadsförs Medeltidsveckan?

Javisst! Medeltidsveckan marknadsförs på massor av olika sätt, både av kansliet och av de medverkande, och tillsammans med ett stort antal branschorganisationer.

Medeltidsveckans kansli köper reklamplats för hela festivalen. Allt från reklamfilmer på färjan till radioreklam och annonser i tidningar, affischer och videoskyltar på stan i Visby och på andra platser i landet (så som universitet). Vi skickar ut riktade mail till de som reser till Gotland och gör erbjudanden med flera olika samarbetspartners. Medeltidsveckan deltar i flera större evenemang så som Sweden International Horse Show i samarbete med Riddarsällskapet Torneamentum, Gotlandsdagen och olika mässor. Medeltidsveckans hemsida och sociala kanaler nås av två tredjedels miljoner besökare. Vi öppnar även vårt vackra medeltida kansli i G:la Apoteket för guidade turer och möter kryssningsanlöp hela året. Vi uppdaterar löpande evenemangstipsen på exempelvis gotland.com. Varje år har vi sidor i onbordtidningen på Destination Gotland. Inför och under festivalen skyltar vi runt Visby och på landsbygden (där vi även ordnar tornerspel i Bunge samman med Bungemuseet, och på Lojsta slott).

Den medverkande artisten och föreläsaren känner sin publik bäst, och vi uppmuntrar alla programdeltagare att skapa egna klipp och inlägg. Medeltidsveckan uppmärksammar och delar dessa på sociala medier och sprider det marknadföringsmaterial som kommer in från de medverkande via via vår Medverkandeportal.

  • Video: videoskärmar i Visby, på Gotlandsfärjorna samt köpt utrymme i sociala medier.
  • Tryck: bland annat i Kulturbilagan Aftonbladet, Populär arkeologi, Gotlands Allehanda, Gotland Just Nu-magasinet med mera.
  • Radio: Radiospots på NRJ och MixMegapol (Gotlandsnätet) juni-augusti.
  • Digitalt: Medeltidsveckans egna sociala medier-kanaler och köpta annonser.
  • Evenemangstips i helagotland.se samt tryckta tidningar.

Specifika programpunkter lyfts med hjälp av era videohälsningar eller inskickat bildmaterial i våra sociala medier, men det är förstås vidarespridningen som skapar störst uppmärksamhet, så sprid på!

Medeltidsveckan på Gotland