Skapa årets Medeltidsvecka med oss!

English version here

Du är härmed inbjuden att vara med och skapa årets Medeltidsvecka, Tema Häst. Du anmäler din idé här i vår medskaparportal, som är trimmad och uppdaterad med smarta råd från er medskapare. Vi tror och hoppas att portalen är smidig och inspirerande! Om du är snabb in och hittar något märkligt hör av dig till info@medeltidsveckan.se så snickrar vi lite extra.

Foto Henrik Jensen

Tillsammans bygger vi Medeltidsveckan

Vem kan vara med och skapa medeltiden? Alla. Eller alla som liksom vi värnar om den fantastiska gemenskap som byggts upp vecka 32 under nästan ett halvt sekel. Du är kanske artist, hantverkare, författare eller föreläsare. Kanske driver du en butik, säljer dina varor från ett marknadsstånd eller ansvarar för en krog. Eller så representerar du en teater, en musikgrupp eller en scenshow. Återskapar historiskt lägerliv och kultur eller är lajvarrangör, cosplayer, streamar rollspel, är poddare eller sagoberättare. Kanske organiserar du en annan festival, en förening, är utställningskurator på ett museum. Medeltidsveckan på Gotland är en samordningsfestival. Tillsammans gör vi världens bästa medeltid!

Du som vill medverka under Medeltidsveckan gör en ansökan i vår ansökningsportal. Därefter görs en bedömning om din programpunkt passar och du får ett förhandsbesked. Sedan schemaläggs din programpunkt, med hänsyn till din önskemål och eventuella andra programpunkter. Vi skriver ett avtal som anger Medeltidsveckan och ditt ansvar för programpunkten. Slutligen publiceras programpunkten i Medeltidsveckans digitala program. (Vid programsläpp eller därefter så snart avtalet är signerat).

Som medskapare får du merparten av din biljettintäkt. En del går till vårt biljettförsäljningssystem och en del går till Medeltidsveckan på Gotland. Medeltidsveckans del går till att skapa förutsättningar för alla era underbara programpunkter. Så som hyra av spelplatser, eventuellt ljud och ljus med mera.

Som medskapare av vår festival har du möjlighet att bo avgiftsfritt på vår camping eller i vårt medeltidsläger. Du får också medskaparband (en speciell form av Medeltidsband) till alla som medverkar i er programpunkt.

Häst och vagn på strandpromenaden i Visby.
Foto Therese Hübner

Så här gör du!

Du skapar en profil på Medeltidsveckans medskaparportal eller loggar in med den profil du skapade senast.

Några viktiga datum

Samtliga datum och tider med reservation för ändringar:

ANMÄLAN BLOCK 1 ÖPPNAR 7 februari 8:45

  • Anmälan till programmet för till exempel kurser, scenframträdanden, underhållare, parader, marknadsstånd, hantverkare, restauratörer och andra medverkande öppnar kl 8:45, 7 februari.

ANMÄLAN BLOCK 1 STÄNGER 7 mars 23:59

  • Deadline för inskickad intresseanmälan är senast midnatt 7 mars . Alla som skickat in
    sina programpunkter före detta datum behandlas samlat i “Block ett
  • FÖRHANDSBESKED: Alla som skickar in fullständig intresseanmälan får förhandsbesked från Medeltidsveckan, så snart vi hunnit hantera ansökan. Efter eventuella kompletteringar, justeringar och avtal kan den som fått “Ja” räkna med att få medverka. Exakta detaljer om plats, tid med mera beslutas gemensamt därefter. Om förhandsbesked är “Nej” kan du skicka in en ny ändrad intresseanmälan och hitta nya lösningar.

PUBLICERING BLOCK 1

Biljetter och programpunkter för Block ett publiceras samtidigt till besökaren i april/maj

Foto Elin Johansson

Block 2

ANMÄLAN BLOCK 2 ÖPPNAR 13 mars 9:45

  • Anmälan till programmet för till exempel kurser, scenframträdanden, underhållare, parader, marknadsstånd, hantverkare, restauratörer och andra medverkande öppnar kl 8:45, 7 februari.

ANMÄLAN BLOCK 2 STÄNGER 17 april 23:59

  • Deadline för inskickad intresseanmälan är senast midnatt 17 april . Alla som skickat in
    sina programpunkter före detta datum behandlas samlat i “Block två

PUBLICERING BLOCK 2

Block två publiceras i maj/juni.

SEN ANMÄLAN

Vi vet av erfarenhet att nya idéer kan tillkomma senare i sommar. Du kan alltid skicka in ett förslag, även efter andra blockets stängning. Vi kan dock inte lova att vi då hinner administrera er förfrågan.

FRÅGOR

Har du en pågående förfrågan i medskaparportalen kan du skicka dina frågor via meddelandefunktionen om inte skicka ett mejl till info@medeltidsveckan.se.

Medeltidsveckan går av stapeln söndag till söndag vecka 32, 4-11 augusti 2024. Vi ser fram emot dina idéer och att göra Medeltidsveckan Tema Häst tillsammans.

Välkommen att vara med och skapa världens bästa medeltid!

Medskaparportalen
Medeltidsveckan på Gotland