Tema: Häst & Hästparlör

Medeltidsbandet hittar du här

Medeltidsveckan 2024 har tema Häst! Här kan du förkovra dig i allt vad det kan innebära.

Medeltidsveckan bjuder in alla medskapare att inkludera hästen i årets utbud av programpunkter. Har du någon rolig idé som du tror skulle kunna passa in i Veckan? Hör av dig! Info@medeltidsveckan.se


Det känns kanske inte helt självklart för somliga, att hästen skulle få en hel Medeltidsvecka till sin ära. Men när vi tänker på det en stund inser vi snart att hästen varit så viktig, genom människans historia, att vi inte hade varit där vi är, eller de vi är, utan dem.

Genom årtusenden har hästen burit oss, dragit oss och hållit oss sällskap i vått och torrt. Hästen har levererat varor, post, dragit stockar, plöjt fält och burit oss i krig. Vi ser dem i konsten och hantverket och sagorna.

Idag är hästen fortfarande en viktig vän runtom hela världen, och på Medeltidsveckan är de en självklar del av upplevelsen. Hur vore till exempel tornerspelet och Battle of Wisby utan hästar?

Tornerspel Hela sommaren

Hästparlören

Hästvärlden är full av uttryck som kan kännas obekanta. Men Medeltidsveckan handlar mycket om att lära sig nya saker och skapa nya kontakter, så därför ska vi nu bekanta oss med några av dem!

kommer snart….

Medeltidsveckan på Gotland