Medeltida Läger

Tillbaka till camping

Hitta till det medeltida lägret

I Östergravar vid Dalmansporten finns entrén till det medeltida lägret. Se karta här.

Har du, eller din kompis, ett historiskt tält eller paviljong och ni vill leva i medeltiden med ringmuren som granne bokar du plats i Medeltidslägret. Här är det försök till Medeltid som gäller, både kläderna du bär samt utrustningen som används synligt i ditt läger.
Även här är det ljudligt och ljuvligt både på morgonen och på kvällen. Lugnet infaller mitt på dagen när solen står som högst. Här finns möjlighet till goda avstånd mellan tälten och möjligheter att laga mat över öppen eld om du har med dig en egen upphöjd eldstad (under förutsättning att det inte råder eldningsförbud). 

På området finns enklare faciliteter med toaletter, diskbänk med kallvatten, återvinningsstation samt reception. Det finns tillgång till ett fåtal kokplattor, en mikrovågsugn och två vattenkokare för att underlätta disk och matlagning. Det finns även möjlighet att byta ut kylklampar för förvaring av mat i egen kylväska eller kista. Duschar är belägna i en skola som ligger en kort promenad från medeltidslägret. 

Medeltidslägret kommer att vara öppet för besökare genom guidade turer vid två till tre tillfällen under veckan. I övrigt gäller att det går bra att ta med sig gäster till lägret om de är medeltidsklädda och har en värd som ansvarar för dem och som är boendes i lägret. Lånad mantel fungerar utmärkt som medeltidsklädsel för gäster! Bjud in dina vänner och inspirera dem att bo i lägret nästa år!

E-POST: camping@medeltidsveckan.se
TELEFON: 0498- 29 10 70

 

Boka camping inklusive medeltidsband
Medeltidsveckan på Gotland